Siirry sisältöön

Afrodite

Räiskäle-teos sarjassa tutustutaan lavalla nähtäviin esityksiin tarkemmin. Kolmantena esityksenä ohjelmassa Afrodite.

Afrodite käsittelee ihmisen valtaa toiseen ihmiseen ja ennen kaikkea sitä millainen valta meidän elämäämme tulleilla ihmisillä voi olla meihin. Esitys perustuu Kuopion ylioppilasteatterin näyttelijän (Ville Kumpulainen) runoon, jonka pohjalta lyhyt näytelmäteos on tehty. 

Kenellä on valta sinuun?

Afrodite on yhden näyttelijän, Miska Räsäsen, ohjaama ja esittämä runoteos, jonka runon on kirjoittanut Ville Kumpulainen. Se alkoi hyvin yksinkertaisena ideana tuoda mukaan viime Räiskäleissä hyväksi todettu väliesitys. Lyhyt runo tänä vuonna. Se alkoi paisua, kun mahdollisuudet selvisivät.

Lyhykäisyydestään huolimatta siihen sai useamman roolin ja nopeasti yksinkertaisesta runonlausunnasta kehkeytyi kolmen roolin teatteriesitys.

Alun yksinkertainen runonlausunta muuttui ja sisälsi lopulta myös tuon tuolin lavasteena. Mutta tästä se kehittyi.

Ajatus yksinkertaisesta runosta sai ihan älyttömiä mittasuhteita, kun sen antoi hautua mielessä.

Harjoittelussa haasteita aiheutti se, että kokonaisuudessaankin Afrodite on hyvin lyhyt teos, jonka yliharjoitteleminen tuntui olevan jatkuva ongelma. Ja sitten taas pelkona ettei harjoittele tarpeeksi. Tasapainottelu yksinään sen ja myös harjoittelun onnistumisen kanssa oli koko harjoituskauden vaikein asia. 

Loppujen lopuksi runoa oli harjoiteltu juuri sopivasti, että itse kuvauspäivänä oli vielä joitain perhosia vatsassa ja pelkoa takalistossa. Afrodite kuvattiin ainoan näyttelijän kiireiden vuoksi suunnitelmasta poiketen vasta toisena päivänä, mutta se tuntui olevan vain hyvä asia. Esitys sai kypsyä vielä muutaman viikon takataskussa ja se toivottavasti näkyi itse esityksessä.

Kun harjoituksissa oli pääasiassa vain yksi näyttelijä oli toisinaan vaikeaa keskittyä. Joskus uni on tosin paras opettaja.

Kuinka sitten tasapainotella, kun on vain yksi näyttelijä?

Onneksi harjoittelua ei aina tarvinnut tehdä yksinään, vaan mukana oli myös tekniikkaa ajavia henkilöitä, varsinkin loppuvaiheessa. Ja muutamissa läpimenoissa runo esitettiin isommalle yleisölle. 

Kokemuksena lyhyen runon esittäminen teatterinkeinoin oli mielenkiintoinen. Ja kun runon esittämiseen sai vapaat kädet, niitähän piti käyttää.

Pieni logo

Räiskäle III kokonaisuus on katsottavissa 22.5 Kuopion ylioppilasteatterin youtube-kanavalla erikseen ilmoitetun ajan. Seuraa tapahtumasivua facebookissa saadaksesi osallistumisohjeet ensimmäisenä!

Ja muista seurata Kuopion ylioppilasteatteria somessa!

Facebook

Instagram

Sekä tietenkin täällä blogissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *